Smykkerne følger dig hele livet

17 januar 2023
Anders Hansen

editorial

Lige siden vi fik smykker i gave, har de været en integreret del af vores liv. Vi bærer smykker ikke kun på grund af mode, men også som et sentimentalt minde om særlige lejligheder og relationer. Men har du nogensinde spekuleret på, hvad der sker med smykker, når deres bærer går bort?

De fleste mennesker tror, at smykker, som den døde har båret, bliver begravet sammen med ham/hende, men det er ikke nødvendigvis sandt. Nogle lande tillader, at smykker begraves sammen med en afdød person, mens andre lande begrænser det af religiøse årsager eller af bekymring for, at gravrøvere stjæler smykker fra gravene.

Blandt de berømte personer, der er blevet begravet med smykker på, kan nævnes Elvis Presley og John F. Kennedy Jr. hvis begravelser var prydet med smykker, som de havde båret i livet. På den anden side kan smykker også fjernes fra grave før begravelsen; f.eks. kræver amerikansk lov, at smykker skal fjernes fra liget før kremering, så de ikke beskadiges under processen.

maanesten smykker

Smykkerne kan måske være skadelige for dig

I nogle tilfælde kan smykker forårsage sundhedsproblemer, når de bæres af personer, der allerede er syge eller døende. Smykker af visse metaller kan f.eks. indeholde giftstoffer, som kan trænge ind i en persons hud og forværre eksisterende lidelser som f.eks. allergier eller udslæt. Desuden kan smykker, der bæres for stramt om halsen, hæmme vejrtrækningen og forårsage alvorlige komplikationer.

Smykker er ofte en vigtig del af vores liv, mens vi er i live, men de kan få en ny betydning, når vi er døde. Om smykker bliver hos os efter vores død afhænger af vores kultur og landets love, men smykker vil altid være et minde om, hvem vi var, og hvad vi stod for i livet.

Så næste gang du bærer smykker, skal du huske, at de vil følge dig hele livet. Derfor er det vigtigt at passe godt på smykkerne og ikke lade dem blive en kilde til sundhedsproblemer. Ligesom smykker følger os gennem hele livet, kan de også blive hos os selv efter døden.

Flere Nyheder