Skal jeg være syg for at gå til psykolog?

Skal jeg være syg for at gå til psykolog?

Der hersker en udbredt misforståelse i befolkningen, som omhandler bevæggrunde for at besøge en psykolog eller modtage psykolog behandling. Den går du på, at man skal være psykisk syg eller have en mental lidelse for at kunne have glæde af en sådan behandling.

Dette er ganske enkelt ikke rigtigt. Det er faktisk de færreste psykologer, som påtager sig at behandle mennesker med diagnosticerede psykiske eller mentale lidelser. De mennesker, som opsøger en psykolog, har der imod personlige eller eksistentielle problemer. Det kan være i forbindelse med bearbejdning af en sorg eller af et traume, eller også bruger de psykolog behandlingen som hjælp til at arbejde sig ud af en krise.

Man kan sagtens have brug for hjælp og støtte til løsning af private og personlige problematikker uden at være psykisk syg. Og man kan sagtens have glæde af samtaler med en dygtig psykolog selv om man måske vil have en tendens til at underkende disse problematikker. Det gør psykologen nemlig ikke – og han eller hun vil aldrig dømme hverken dig eller dine bevæggrunde for at besøge en psykolog.

Hvilken psykolog skal jeg vælge?

Hvis du har besluttet dig for at tage springet og påbegynde et behandlings forløb hos en psykolog, bør du først og fremmest vælge en autoriseret behandler. På den måde er du sikker på at få en respektfuld og diskret behandling, som følger alle psykolog foreningens retningslinjer vedrørende etik.

Du er for eksempel altid garanteret fuld tavshedspligt hos din psykolog, lige som du vil være det hos din læge. Og en autoriseret psykolog har typisk en bred uddannelsesmæssig baggrund samt en god portion praktisk behandler erfaring med i bagagen.

Hos autoriseret psykolog Lars Bjarnø er du og dit sind i sikre og professionelle hænder. Læs mere, og book tid til en behandling hos psykolog på Nørrebro, på larsbjarno.dk