Skal du hyre en elektriker, eller er det ikke nødvendigt?

30 august 2021
Steffen Hansen

Det er ofte uoverskueligt, om man har brug for at få professionel hjælp, eller om man kan klare opgaven selv. Når det kommer til el er det ingen undtagelse, men der er nogle helt klare regler, som man skal følge, hvis man vil lave en installation selv. Derfor giver vi her i indlægget et indblik i, hvornår der er krav for, at du hyrer en elektriker i Præstø, og hvornår det ikke er nødvendigt.

Nye installationer

Når der skal laves nye installationer, så er det som udgangspunkt et krav, at man hyrer en elektriker, eller at man laver en aftale med en el installatør. Dette skyldes, at lovgivningen i Danmark påkræver, at alle installationer godkendes af en sagkyndig, som har taget uddannelse til dette. Hvis dette ikke opretholdes, så laver man en ulovlig installation, som i værste tilfælde kan give en bøde, såfremt det bliver opdaget.

Mindre installationer

Ved mindre installationer er det ikke nødvendigt med en elektriker. Det kan være hvis du skal sætte en lampe op, tilslutte en vaskemaskine, eller noget andet i dette leje. Her skal der ikke trækkes nye kabler, eller laves nye installationer bag væggen eller over loftet, som kræver at man har en sagkyndig indover. Derfor skal man blot have færdighederne til at kunne installere det korrekt, så man ikke pludseligt står uden strøm i huset, hvis det kortslutter.

Du kan altid få hjælp

Hvis du er i tvivl om du skal bruge en elektriker til en opgave, så kan du altid give din lokale elektriker et opkald, og høre om det er noget du selv må rode med. Her kan du også bestille dem til opgaven, hvis du ikke ønsker at kaste dig ud i at rode med det. Dette er en god idé, hvis du er født med 10 tommelfingre og ved, at du ikke bør kaste dig ud i det.

Flere Nyheder