Glade tænder med hjælp fra din lokale tandlæge

03 februar 2021
Astrid Pedersen

De fleste af os har en ambition om at leve resten af tilværelsen med vore egne tænder. Det er de færreste, som lige frem ønsker sig proteser – og ingen drømmer vel om at udvikle parodontose. Alligevel springer flere og flere danskere deres årlige tandlæge besøg over. Og det er faktisk synd. Hører du til denne gruppe bør du faktisk allerede i dag booke en tid til en tand undersøgelse hos din tandlæge.

Hvordan kan en tandlæge hjælpe mig?

En dygtig tandlæge har forebyggelse som sit hoved fokus. Det betyder at du hos din faste tandlæge i reglen vil blive tilbudt en fast aftale om tand eftersyn og tand rensning en til to gange om året. Dette er nemlig tandlægens bedste redskab når det gælder om at forebygge skader og lidelser på dine tænder og i dit tandkød.

Ved et tand eftersyn vil tandlægen på minutiøs vis gennemgå samtlige tænder for at se om der skulle være misfarvninger hvilket kan være tegn på syreskader. Disse kan føre til karies – bedre kendt som huller i tænderne – og skal derfor enten slibes væk eller observeres. Din tandlæge vil også optage røntgen billeder som kan afsløre ansatser til diverse dårligdomme mellem dine tænder eller under tandkøds kanten. Her kan der igen være tale om syreskader, men også om tilløb til tandbylder eller parodontose, som er en ganske alvorlig og smertefuld lidelse.

Hvis tandlægen en eller to gange om året får mulighed for at kigge din mund grundigt igennem kan du altså spare mange penge i forbindelse med dyre og smertefulde – og som oftest temmelig langtrukne – behandlinger som kan være nødvendige hvis disse tilstande får lov at udvikle sig. Og så øger du samtidig dine chancer for at bevare dit blivende tandsæt smukt og funktionelt resten af livet igennem.

For den bedste tandlæge behandling i Vejen kontakt da Tandlæge Tove Klose via hjemmesiden http://tandlaegetoveklose.dk/.

Flere Nyheder