Få hjælp til at vælge det rigtige brygudstyr

09 marts 2021
Lotte Hindsberg

At brygge øl er en sjov og spændende hobby som kan dyrkes af alle. Du kan brygge øl som begynder med et startskit og du kan have et avanceret brygudstyr. Uanset hvor du er i din udvikling som brygmester er det en god ide at få råd og vejledning til valg af brygudstyr så du ikke ender med noget du aldrig bliver rigtig glad for.

Der er heller ingen grund til at starte med at investere en større formue som nybegynder, for at finde ud af om ølbrygning er noget du syntes er sjovt og gerne vil forsætte med. 

Valg af brygudstyr?

Der findes et utal af forskelligt brygudstyr og du skal vælge det der passer bedst til dig og den type øl du brygger. Det skal samtidig være et brygudstyr, hvor det er muligt at vokse uden at du har købt dig et udstyr, der egentlig høre mere hjemme på et microbryggeri. 

Du kan læse mere om et brygudstyr her https://www.albryg.dk/brands/mangrove-jack-s-yeast.

Op i gennem tiden er der blevet brygget meget øl. I Danmark har vi kendt til ølbryggeriet i mindst 5000 år. I starten og indtil for kort tid siden var det kvindernes opgave at brygge hjemmet øl. Det blev gjort i bryggerets, deraf navnet. Det var ikke nogen lille opgave, da det har været helt almindeligt at drikke op til 5 liter dagligt pr. person.

Tilbage i oldtiden blev det at brygge øl set på med æresfrygt og kvinden blev æret for hendes evner til både at kunne brygge denne smukke gyldne drik og også kunne føde børn. Senere blev ølbrygning, værtshuse og letlevende damer ofte set som en og den samme ting.

I dag er det relativt nemt at lære at brygge øl og det gælder både for mænd og kvinder. Der findes et godt og bredt udvalg af litteratur og ølkurser.

Flere Nyheder