Få flotte og sunde tænder med hjælp fra en dygtig tandlæge

10 november 2020
Astrid Pedersen

Regelmæssige tandlægebesøg er en nødvendighed, hvis du ønsker at bevare dine tænder smukke og sunde hele livet igennem. Det lærer de fleste af os fra barnsben, når vi op igennem folkeskoletiden besøger den gratis skoletandlæge.

Hos skoletandlægen lærer vi om god mundhygiejne og får samtidig renset og tjekket tænder og tandkød en til to gange i løbet af et skoleår. Desværre forsømmer mange mennesker de årlige eller halvårlige tandlæge besøg når først de er kommet ud over den skole søgende alder – og det er faktisk synd. For det tandsæt, der dukker frem efter at vi har tabt vore mælketænder – det såkaldt blivende tandsæt – er faktisk det sidste vi får.

Det betyder at dette tandsæt skal holde hele livet igennem. Og du skaber de bedste forudsætninger for et stærkt og smukt blivende tandsæt gennem daglig tandbørstning og rensning med tandtråd samt tandtjek hos din tandlæge.

Hvorfor gå til tandlæge når tænderne ikke fejler noget?

Måske mener du at dine tænder klarer sig fint. Du har hverken smerter i gummerne eller blødninger fra tandkødet. Men du skal huske, at når først disse symptomer begynder at optræde, er skaden sket – og din tandlæge kan allerhøjst forsøge at udbedre skaderne.

Er tænder eller tandkød hårdt ramt af karies, syreskader, tandbylder, rodspidsbetændelse eller måske endda parodontose kan du i værste fald risikere at miste én eller flere tænder. Og under alle omstændigheder kan du se frem til behandlinger som er langt dyrere og langt mere smertefulde og tidskrævende end et årligt tandlæge besøg.

Hvor finder jeg den bedste tandlæge i Favrskov?

Er du bosat i Favrskov eller nærmeste omegn kan du for eksempel kontakte Tandlæge Inge Møller. Tandlæge Inge Møller er en lille hyggelig tandlæge klinik med beliggenhed i Thorsø – og med tilgang for nye patienter. Læs mere på tandlægeingemøller.dk

Flere Nyheder