Er epoxy resin svært at arbejde med?

31 januar 2021
Sara Mortensen

Er du i gang med at kaste dig over et projekt, der indebære epoxy resin? Mange bruger epoxy resin til diverse projekter – store som små. Hvis man aldrig har prøvet det før, kan det måske virke en anelse uoverskueligt at kaste sig ud i. Læs her, hvordan du skal bære dig ad med epoxy resin. 

Epoxy resin er ikke svært at arbejde med, men det er derimod heller ikke let at arbejde med. Det er svært, måske mere besværligt, fordi du skal have lavet en god afdækning, sørge for at temperaturen er stabil og have foretaget en præcis måling. 

Derudover skal du sørge for, at du overholder både hærdetider og lagtykkelser. Det er derimod let at arbejde med fordi du bare skal sørge for, at få blandet de to komponenter godt sammen og derefter vente på at det selv hærder. 

Du skal bruge personlige værnemidler til epoxy resin

Epoxy resin er et stærkt produkt, som kan være allergifremkaldende. Derfor skal du sørge for at beskytte dig selv bedst muligt. Dette kan du gøre ved hjælp af diverse værnemidler. 

Det kommer ofte an på hvor stort et projekt du kaster dig ud i, men som hovedregel så sørg for at få anskaffet dig beskyttelsesbriller, maske, handsker og heldragt. Det er ikke et farligt produkt, men både for din hud og dit tøj, så er det en god idé at pakke dig godt ind. 

Sådan kan du undgå luftbobler med epoxy resin

Epoxy resin kan give luftbobler i overfladen. Hvis du er ved at lave et plankebord eller en bardisk med epoxy resin, så kan der uheldigvis opstå luftbobler undervejs. 

Du kan dog undgå mange af luftboblerne i langt de fleste tilfælde, hvis du bare sørger for at arbejde i et miljø, hvor temperaturen ikke er under 15 grader. 

Hvis du alligevel skulle være så uheldig og få luftbobler, så kan du altid prøve at fjerne dem med en gasbrænder. Når du varmebehandler overfladen, så vil boblerne briste og efterlade overfladen glat og ensartet over det hele. 

Flere Nyheder